Om

stinakomSångerskan och sångpedagogen Stina Klintbom (född Karlsson) växte upp i Saltsjöbaden utanför Stockholm. Den musikaliska banan startade med barnkörer i kyrkan, Nacka Musikklasser och lektioner i piano och sång i Nacka Musikskola. Utbildningen fortsatte sedan med Musikteaterskolan i Bjärnum, Kulturama i Stockholm och Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Däremellan jobbade hon som showartist på Garbo’s Gran Canaria och Cabaret Lorensberg i Göteborg.

Stina har medverkat i musikaler som Jesus Christ Superstar, The Wiz, City of Angels och Sugar – I hetaste laget. Hon har också regisserat flertalet musikaluppsättningar och jobbat som sång- och musikalpedagog på Ljungskile folkhögskola, Örgryte Härlanda kulturskola, Ale kulturskola samt Stage Voice Göteborg och Alingsås Musikteatersällskap.

Stina har också jobbat som artist för Nöjesvärdarna i Göteborg och turnerat med Abbabandet Arrival som Agnetha Fältskog.

Med gitarrist Thomas Andersson och sitt eget band Stinas visor har hon uppträtt på många visscener och festivaler runtom i landet och fick även Västanvinds Taubestipendium 2006.

Genom åren har Stina uppträtt i alla möjliga sorts evenemang; allt ifrån jazzmingel, visfestivaler och bröllop till konserter och musikaler. Hon är flitigt anlitad som solist till olika orkestrar och har frontat stråkkvartetter, blåsorkestrar och storband. Stina är också en av medlemmarna i vokaltrion Smoke Rings Sisters.

Stina på spotify: