Om Stina

Sångerskan Stina Klintbom (född Karlsson) växte upp i Saltsjöbaden utanför Stockholm. Den musikaliska banan startade med barnkörer i kyrkan, Nacka Musikklasser och lektioner i piano, sång och musikteater i Nacka Musikskola. Utbildningen fortsatte med Musikteaterskolan i Bjärnum, Kulturama i Stockholm och Högskolan för Scen och Musik i Göteborg.

Som showartist har man kunnat se Stina på bl.a Garbo’s på Gran Canaria och på Cabaret Lorensberg i Göteborg. Hon har också turnerat med Abbabandet Arrival som Agnetha Fältskog.

Stina har medverkat i flertalet musikaler som t.ex. Jesus Christ Superstar, The Wiz, City of Angels och Sugar – I hetaste laget.

Som sång- och musikdramapedagog har hon regisserat barn och ungdomar i flertalet musikaluppsättningar för bl.a kulturskolan, Stora teatern, Ljungskile folkhögskola och Alingsås Musikteatersällskap.

Med gitarrist Thomas Andersson och sitt eget band Stinas visor har hon uppträtt på många visscener och festivaler runtom i landet och fick även Västanvinds Taubestipendium 2006. Hon har också samarbetat mycket tillsammans med pianisterna Dan Lindén och Teresa Indebetou.

Stina är flitigt anlitad som solist till olika orkestrar och har frontat stråkkvartetter, blåsorkestrar och storband. Stina är en återkommande gäst i David Carbes konserter ”Carbe med gäster” där hon samarbetat med bl.a Tommy Nilsson, Nanne Grönvall och Sonja Aldén. Stina är också en av medlemmarna i vokaltrion Smoke Rings Sisters.

 

Stina på spotify