Om

stinakomSångerskan och sångpedagogen Stina Klintbom (född Karlsson) växte upp i Saltsjöbaden utanför Stockholm. Den musikaliska banan startade med barnkörer i kyrkan, Nacka Musikklasser och lektioner i piano, sång och musikteater i Nacka Musikskola. Utbildningen fortsatte med Musikteaterskolan i Bjärnum, Kulturama i Stockholm och Högskolan för Scen och Musik i Göteborg.

Som showartist har man kunnat se Stina på bl.a Garbo’s på Gran Canaria och på Cabaret Lorensberg i Göteborg. Stina har också turnerat med Abbabandet Arrival som Agnetha Fältskog och körat bakom Peter Jöback och Sonja Aldén.

Stina har medverkat i musikaler som Jesus Christ Superstar, The Wiz, City of Angels och Sugar – I hetaste laget. Hon jobbar även som sång- och musikdramapedagog och har regisserat barn och ungdomar i flertalet musikaluppsättningar för bl.a Ale kulturskola och Alingsås Musikteatersällskap.

Med gitarrist Thomas Andersson och sitt eget band Stinas visor har hon uppträtt på många visscener och festivaler runtom i landet och fick även Västanvinds Taubestipendium 2006. Hon har också samarbetat mycket tillsammans med pianisterna Dan Lindén, Teresa Indebetou och David Carbe.

Genom åren har Stina uppträtt i alla möjliga sorts evenemang; allt ifrån jazzmingel, visfestivaler och bröllop till konserter och musikaler. Hon är flitigt anlitad som solist till olika orkestrar och har frontat stråkkvartetter, blåsorkestrar och storband. Stina är också en av medlemmarna i vokaltrion Smoke Rings Sisters.

Stina på spotify: